Medewerkers van Van Gelder Telecom waren vorige week in de berm van de Keulsebaan op bedrijventerrein Ladonk bezig met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor het buitengebied van Boxtel en Liempde. (Foto: Annelieke van der Linden).
Medewerkers van Van Gelder Telecom waren vorige week in de berm van de Keulsebaan op bedrijventerrein Ladonk bezig met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor het buitengebied van Boxtel en Liempde. (Foto: Annelieke van der Linden).

Aanleg glasvezel in Boxtel op stoom

Algemeen

Negentig kilometer. Zo groot is de omvang van het nieuwe glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Boxtel. Medewerkers van Van Gelder Telecom zijn na carnaval gestart en inmiddels ligt er acht kilometer glasvezel in de bermen. ,,We komen op stoom. Op piekmomenten zijn veertig tot vijftig mensen aan het werk in de gemeente", aldus projectleider Gerard Kroes van Van Gelder.

De aanleg loopt voorspoedig. Omwonenden krijgen een week voordat we in een straat van start gaan, een brief, zodat ze op de hoogte zijn van de werkzaamheden. Momenteel heeft 55 procent van de huishoudens zich aangemeld bij Mabib, de organisatie die ervoor zorgt dat bedrijven en particulieren worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Daar komen wekelijks mensen bij. Aanmelden is mogelijk tot 1 mei, daarna vallen de aansluitingskosten fors hoger uit. Mocht 70 procent van de huishoudens in het buitengebied overstag gaan, dan krijgen deelnemers 250 euro retour.

Naar verwachting gaat ook het buitengebied van Sint-Michielsgestel beschikken over sneller internet. De gemeente heeft donderdag 23 maart een convenant getekend met Mabib. Het bedrijf gaat alle adressen in het buitengebied zonder coaxaansluiting een aanbod doen voor snel internet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 5 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 7 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 12 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 13 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 14 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46