Adri Dobbelsteen (links) en Toon Verhoeven waren tijdens de opschoondag aan de slag in de Vleutstraat in Liempde. (Foto: Annelieke van der Linden).
Adri Dobbelsteen (links) en Toon Verhoeven waren tijdens de opschoondag aan de slag in de Vleutstraat in Liempde. (Foto: Annelieke van der Linden).

Opschoonacties in Boxtel en Liempde

Algemeen

Door het hele land werden zaterdag opschoonacties gehouden waarbij buurtbewoners zwerfvuil opruimden en er samen voor zorgden dat straten en wijken er weer tip top in orde uitzagen. Ook in Boxtel en Liempde werden de handen volop uit de mouwen gestoken. 

De opschoondag in Boxtel werd zaterdagochtend afgetrapt aan de Fellenoord. Achter pompstation Texaco trok een aantal fanatieke vrijwilligers een waadpak aan om ook de sloten vrij te maken van zwerfafval. Ook in de Molenwijkseweg, Bosscheweg, Tongeren en rondom Hoogheem werd gewerkt. 

In Liempde organiseerde buurtvereniging Roderweg voor de zesde keer een opschoondag. Tien vrijwilligers waren opgedeeld in kleine groepjes en zorgden ervoor dat de Hamsestraat, Broekdijk en Vleutstraat weer 'afvalvrij' waren. ,,Er lijkt minder afval in de straten te liggen dan in voorgaande jaren", aldus Jan van der Heijden. Samen met Frans Roosen en Rutger Gerritsen was hij aan het werk in de Hamsestraat. ,,Een paar uurtjes werken in het zonnetje en dan hebben we ook nog eens een lekkere lunch in het vooruitzicht. Mooi toch", lachte het drietal. 

Buurtvereniging 't Bultje maakte van de opschoondag een feestelijke middag voor de buurt. Jong en oud ruimde afval op in de speeltuin aan de Corpus en omliggende straten, daarnaast werden activiteiten voor de jeugd georganiseerd, zoals een stoepkrijtwedstrijd. ,,Mensen maken wat schoon en ontmoeten tegelijkertijd hun buren", aldus bestuurslid Monique Breuer en Lori van der Heijden van de evenementencommissie. ,,Ook hebben we een prijsje voor de kinderen die het meeste zwerfvuil opruimen. Ze doen goed hun best!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Annelieke van der Linden

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar

Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 49 minuten geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 2 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 4 uur geleden
Logo
Marjon Schellekens, Débra Kluijtmans en Carla Bressers op de Voetboog, de weg die langs vrijwel alle sportclubs in Munsel leidt tijdens het wijkfestival op 9 juni.
Wijk Munsel-Selissen laat zien wat ze te bieden heeft Verenigingen 5 uur geleden
Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 7 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 8 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 23 uur geleden