Kinderen van de Jeugdnatuurwacht Liempde helpen bij de aanleg van een vlechttunnel op D'n Tip. (Foto: Marc Cleutjens).
Kinderen van de Jeugdnatuurwacht Liempde helpen bij de aanleg van een vlechttunnel op D'n Tip. (Foto: Marc Cleutjens).

Jeugdnatuurwacht vlecht heggen op D'n Tip in Liempde

Algemeen

De kinderen die lid van de Jeugdnatuurwacht Liempde hebben donderdagmiddag op evenemententerrein D'n Tip een vlechttunnel aangelegd. Met hulp van enkele vrijwilligers van zowel SPPiLL en de Jeugdnatuurwacht werd een begin gemaakt met de tunnel, die wordt opgetrokken met wilgentenen.

De vlechttunnel is onderdeel van de nieuwe, natuurlijke speeltuin die op D'n Tip is aangelegd. Tuinarchitect Marja Gijben maakte een schets die inmiddels grotendeels is gerealiseerd, compleet met houten klimpalen, klauterstammen en een speeltunnel. Speelzand en kronkelpaden maken de speelvoorziening compleet.

De Jeugdnatuurwacht was goed vertegenwoordigd in D'n Tip. Fine en Elke meldden zich als eerste, daarna verschenen Meggie, Robin, Tynke, Nikki. Even later doken ook de eerste jongens op: Jurre, Bas en Casper. En daarna werden nog meer kinderen begroet om de wilgentenen netjes te vlechten.

Volgens projectleider Mart van Dulmen van SPPiLL is de herinrichting van D'n Tip bijna klaar. Ook elders in het hart van het dorp gewerkt aan de afronding van meerdere projecten die het centrum verfraaien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 40 minuten geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 14 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 15 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 17 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 18 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 18 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 19 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 20 uur geleden