Afbeelding

Podium Boxtel begroet Farce Majeure-reprise

Algemeen

Herinneringen ophalen aan de legendarische uitzendingen van Farce Majeure? Dat kan zondag 11 december tijdens een matineevoorstelling van Farce Majeure-coryfee Henk van der Horst. Die reist momenteel met het theaterprogramma 'Dat is uit het leven gegrepen' langs zalen in Nederland.

De theatershow is een reprise van het programma dat ook vorig theaterseizoen veelvuldig werd opgevoerd. Bob van der Houven, bekend van Rail Away en Radio 4, vraagt Van der Horst bij deze terugblik naar zijn leukste anekdotes en bijzondere belevenissen achter de schermen. In de theatervoorstelling wordt het publiek mee op reis genomen naar het verleden door middel van nostalgische beeldfragmenten en oude sentimenten.

In september 1966, nu vijftig jaar geleden, was bij de NCRV de eerste uitzending van het tv-programma Farce Majeure te zien. Farce Majeure werd gevormd door Alexander Pola, Fred Benavente, Jan Fillekers, Henk van der Horst en Ted de Braak en ging op humoristische wijze in op de actuele gebeurtenissen in ons land en de wereld.

Het programma werd enorm populair en liep onafgebroken tot 1976. Van 1983 tot 1986 werd Farce Majeure nieuw leven ingeblazen met nieuwe afleveringen. Bekende liedjes die in het geheugen van de kijker zijn gegrift, zijn 'Kiele Kiele Koeweit' (naar aanleiding van de oliecrisis in 1973) en 'Het is uit het leven gegrepen'. Dit laatste lied zal in de voorstelling met actueel nieuws ten gehore gebracht worden.

Kaartjes kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) in Boxtel en bij drogisterij Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde.

FOTO: Tv-coryfee Henk van der Horst is zondag 11 december te zien in Podium Boxtel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 1 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 3 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 6 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 8 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 9 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 10 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur gisteren
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel gisteren