Marc Schoenmakers maakte deze cartoon over de ontwerpwedstrijd voor een Eendengats kunstwerk aan de oever van de Dommel.
Marc Schoenmakers maakte deze cartoon over de ontwerpwedstrijd voor een Eendengats kunstwerk aan de oever van de Dommel.

Eendengat viert elf-elfbal

Algemeen

Feestneuzen in het Boxtelse spotrijk Eendengat starten vandaag, vrijdag 11 november (d'n elfde van d'n elfde) het leutseizoen met de verkiezing van een carnavalslied en de installatie van een prins. Volgend jaar hopen ze op d'n elfde van d'n elfde een kunstwerk te kunnen onthullen aan de oever van de Dommel. Dan start het carnavalsseizoen voor de 55e keer, een ludiek lustrum. 

Het Kwekdeuntjesfist in partycentre Denziz, het hofpaleis van de Waggelaars aan de Stationsstraat, begint vanavond om 21.11 uur en de organiserende Stichting Openbaar Carnaval verwelkomt tien deelnemers. Twee nieuwkomers treden voor het voetlicht: Herrie & Jerry Ducks en Raadeloos. De overige inzendingen zijn gecomponeerd door De Knokkers, De Agterblijvers, Red River Band, Indeklocht, Geen Drank Geen Klank, The Ducktownband, Peer d'n Indzinger en De Natneuzen. De beoordeling is in handen van een jury die wordt samengesteld uit vertegenwoordigers van de deelnemende groepen en personen. Alex van den Braak is de onafhankelijke voorzitter van het juryteam. Matthieu Hagemans presenteert het kolderconcours.

Om 23.11 uur onthult carnavalsclub Nooit Gedacht wie dit jaar de scepter zwaait over de Waggelaars. Vorig jaar regeerde Peter van As als Peer d'n Twidde in Eendengat. Of hij zijn ambtstermijn verlengt, blijft tot het laatst geheim.

Eigenlijk eindigt vandaag ook de inzendtermijn van een ontwerpwedstrijd die moet leiden tot een carnavalesk kunstwerk nabij de Zwaanse Brug, aan de oever van de Dommel. Maar de initiatiefnemers, de oud-prinsen van Eendengat die zijn verenigd in de SOCiëteit van d'Aauw Waggel, hebben besloten dat ontwerpen nog tot begin februari 2017 kunnen worden ingediend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 12 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 12 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 14 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 15 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 16 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 16 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 18 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 18 uur geleden