Afbeelding

Liempdse 'mini-chefs' in finale Keukenbazen

Algemeen

Broccolisoep, hete bliksem met geglazuurde wortel en gestoofde runderlappen, smaakwater met kruiden en appelcrumble met een bolletje ijs. Met dit driegangenmenu werden Esmée van Heerebeek (12) en Irene van Oijen (10) gekozen tot Boxtelse winnaars van de wedstrijd Keukenbazen. Morgen, zaterdag 15 oktober, proberen de Liempdse tieners met deze gerechten de jury te imponeren om de beste Keukenbazen van Brabant te worden. Kok Raymond Verveer van restaurants De Deugniet en Tafel 25 in Boxtel helpt Esmée en Irene een handje...

Terwijl het vlees lag te sudderen in de jus en de gestampte aardappels uitdampten, bogen Irene en Esmée zich over de appelcrumble. De eerste stap: appels schillen. Op uitnodiging van kok Raymond kwamen de tieners maandag naar De Deugniet om in de professionele keuken te oefenen voor zaterdag: de Brabantse finale van het project Keukenbazen. Die dag staat Esmée en Irene een grote uitdaging te wachten: ze koken voor liefst twintig personen. ,,Dat hebben we vandaag vooral geoefend", legde Raymond uit.

Dat Esmée en Irene van koken en bakken houden, bleek wel. ,,Af en toe help ik mijn ouders. Als ik daar zin in heb, tenminste", lachte Irene. ,,Het leukste aan koken is toch wel dat je alles kunt proeven. Het is een beloning voor wat je hebt gemaakt", voegde Esmée toe. En wat ze dan het lekkerste eten vinden? ,,De drie P's: patat, pannenkoeken en pizza..."

De finale van Keukenbazen vindt zaterdag 15 oktober plaats in het Koning Willem I College aan de Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch. Achttien gemeenten selecteerden een groepje kinderen voor de eindstrijd.

Lees het uitgebreide artikel in de editie van Brabants Centrum van donderdag 13 oktober.

FOTO BOVEN: Esmée van Heerebeek en Irene van Oijen oefenden maandag bij restaurant De Deugniet op de gerechten die ze tijdens de Keukenbazen-finale voorschotelen aan de jury. Het hoofdgerecht bestaat onder meer uit gestoofde runderlappen. Mmm... (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Omstreden bouwplan aan Postelstraat Esch mag door Bouwen en wonen 6 uur geleden
Sinds vorige week is dit geen vertrouwd beeld meer op de Kampina. De paarden zijn weggehaald door Natuurmonumenten.
Natuurgebied Kampina neemt afscheid van IJslandse paarden Natuur & milieu 10 uur geleden
Blik op het oude NS-station in de jaren tachtig.
'Boxtel werd dankzij treinstation plaats met allure' MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Logo
Marieke Dijkshoorn is de eerste vrouwelijke voorzitter van de Gildenbondsharmonie.
Marieke Dijkshoorn nieuwe voorzitter Gildenbondsharmonie Cultuur 14 uur geleden
Logo
Rob Scholten, Mathijs Hendriks, Sjef Vermeer en Nathalie van den Bogaard (vlnr) tonen enkele items die per opbod worden verkocht. Tommie van Alphen maakt de veilingcommissie van ODC compleet.
Van voetbalschoenen Luuk de Jong tot gesigneerd wielershirt Jonas Vingegaard Verenigingen 16 uur geleden
De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 30 apr, 15:14
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 30 apr, 14:45
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 30 apr, 14:00