Het voormalige autobedrijf aan de Prins Hendrikstraat is door Kunstlicht99 omgevormd tot galerie Le Garage. (Foto: Huub Thorissen).
Het voormalige autobedrijf aan de Prins Hendrikstraat is door Kunstlicht99 omgevormd tot galerie Le Garage. (Foto: Huub Thorissen).

Kunstlicht99 opent galerie in Le Garage

Algemeen

De leden van kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 hebben in hun onderkomen aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel een eigen galerie ingericht: Le Garage. De plek waar kunstenaars eigen werk exposeren, zal voortaan iedere week op vaste tijden toegankelijk zijn voor het publiek.

In Le Garage – een knipoog naar de vroegere functie van het gebouw – gaat Kunstlicht99 wisseltentoonstellingen houden. Het doel van de vereniging is de beeldende kunst stimuleren en de belangen van de kunst in Boxtel te behartigen. Op die manier wil Kunstlicht99 het kunstklimaat bevorderen. ,,Deze aan de kunstacademies opgeleide professionals willen serieuze amateurs en belangstellenden van advies dienen zowel voor de verbetering van hun techniek en werkwijze als het bespreken van hun ontwikkeling, het verdiepen en rijper maken van hun werk", legt bestuurslid Huub Thorissen uit.

Galerie Le Garage is gevestigd aan de Prins Hendrikstraat 43 in Boxtel, de plek waar tot enkele jaren geleden een autobedrijf was gehuisvest. De galerie is iedere vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur open. Meer weten? Mail naar Huub Thorissen, huub@thorissen.nl. bellen kan ook: (0411) 68 57 25.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 9 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 16 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 17 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 18 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46