Afbeelding

Verstraten geeft kleur aan Stationsstraat

Algemeen

Beeldend kunstenaar Ton Verstraten opende vorige week aan de Stationsstraat in Boxtel een nieuw atelier met galerie. Atelier 37 luidt de naam, die verwijst naar het huisnummer van het beeldbepalende pandje naast Museum Vekemans. Over aanloop heeft Verstraten niet te klagen. ,,'Verstraten is goed voor het straatbeeld', grapte een van de buren", lacht de kunstenaar.

Verstraten werkte vijftien jaar in een atelier in de vroegere Blanca-wasserij aan de Spoorstraat, waar hij enkele jaren geleden ook een jubileumtentoonstelling hield. Nu Blanca is verkocht en in beeld is voor de bouw van appartementen, oriënteerde de kunstenaar zich op een andere werkplek. Die vond hij in het pandje waar vroeger de verfwinkel van de familie Spijkers te vinden was. ,,Als het aan mij ligt, gaan bezoekers de verf straks weer ruiken", grinnikt Verstraten.

Waar hij in de wasserij doorgaans in alle rust kon werken, valt het hem nu op dat er volop aanloop is. ,,Mensen loeren door de ramen of komen even binnen", straalt Verstraten, die op de benedenverdieping schilderijen en beelden exposeert en boven aan het werk is. ,,Ik vind het leuk om de Stationsstraat meer kleur te geven, dat verdient deze mooie straat."

Verstraten toont in Atelier 37 gevarieerd werk, ook een recente serie van twaalf schilderijen die geïnspireerd is op de muziek van de Spaanse celliste en sopraan Christina Nadal.

Atelier 37 is geopend op vrijdag, zaterdag en koopzondagen van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 29 minuten geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 15 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 19 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 22 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur gisteren
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur gisteren