Afbeelding

Boxtel en Wittlich vieren jubileum

Algemeen
BOXTEL – Volgende week is het precies 55 jaar geleden dat Boxtel en Wittlich een vriendschapsband sloten en in het teken van dit jubileum is burgemeester Joachim Rodenkirch enkele dagen in Boxtel. Vrijdagmiddag onthulde hij samen met burgemeester Mark Buijs en met Paul Hermans en Arjen Witteveen een kombord aan de Eindhovenseweg wat de vriendschapsband met de Duitse stad aangeeft.

“Het is een mooie dag vandaag, een dag van vriendschap over de hele wereld. Het is bijzonder dat 55 jaar geleden de vriendschap met Wittlich is aangehaald. Mijn grote wens naar de toekomst is dat meer dan voorheen de vriendschappen ook onderling tot stand komen”, sprak burgemeester Mark Buijs. Ook burgemeester Joachim Rodenkirch van Wittlich toonde zich dankbaar voor de vriendschapsband. “Dank voor de vriendschap namens mijzelf en zeker ook de inwoners van onze stad. Ook dank aan Arjen Witteveen, die half Wittlicher en half Boxtelaar is, voor zijn tomeloze inzet.

Met de onthulling van de vriendschapsborden zijn ook gelijktijdig de borden geplaatst die aangeven dat Boxtel een fairtrade gemeente is. De onthulling werd opgeluisterd met muziek van het Wereldkoor en een bezoek van reus Jas d’n Keistamper.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant