Foto: Josine Claasen
Foto: Josine Claasen Foto: Josine Claasen
Foto’s

Rapper Winne maakt veel emotie los bij Tunnel Vision

Algemeen

Boxtel - De vijfde editie van het graffiti-evenement Tunnel Vision trok afgelopen zondag vele honderden bezoekers naar het viaduct van het voormalig Duits lijntje bij Liempde. Het was bij vlagen een emotionele editie. Met name toen rapper Winne een nummer opdroeg aan de vorig jaar overleden Jan Pennings. Hij was vanaf het begin nauw betrokken bij Tunnel Vision.

Onder de noemer ‘Old skool vs. New skool’ gingen zowel meer traditionele graffiti-artiesten die veelal teksten ‘tekenen’ als kunstenaars die een meer cartoony-stijl hebben de uitdaging aan om de wanden van de voormalige spoortunnel weer vol te zetten met graffiti-kunst. 54 artiesten waren naar Boxtel gekomen.

Mitch Koningstein, van Stichting Tunnel Vision, schat dat er misschien wel zo’n 2.000 man is geweest, waarvan een groot deel passanten die even halt houden bij het evenement. “Het liep echt van een leien dakje!” Vooral tussen 11.00 en 16.00 uur had de organisatie niets te klagen: het was gezellig druk.

“Heel tof”, vindt Koningstein editie 5 van het evenement. “Er waren echt flinke namen uit de scene. En dat blijken dan super aardige, vriendelijke mensen te zijn.” Die brengt Tunnel Vision samen met elkaar en met andere, nog minder grote namen.

Niet alleen graffiti-kunstenaars, maar ook RawNeal met zijn breakdanceschool en verschillende rappers waren aanwezig om het gevoel van een block party compleet te maken. “Het was best een heftig dagje”, blikt Mitch terug. “Ook emotioneel”, doelt hij op de vorig jaar overleden Jan Pennings, die in veel opzichten ook zondag weer aanwezig was.

Dat bleek vooral toen rapper Winne zijn bekende nummer Lotgenoot opdroeg aan Pennings. “Ik dacht vooraf al dat ik het niet droog zou houden”, is Mitch eerlijk, “maar toen hij begon stonden we met zijn drieën te brullen hoor.” Toch was het organiserende drietal snel weer vrolijk. “Vijf minuten later stonden we weer te springen. Over een geslaagd optreden gesproken!”

Het was niet het enige moment dat stilgestaan werd bij Pennings. Zo maakte Paul Jongsma, penningmeester van Tunnel Vision, een eigen eerbetoon en ook Mitch liet een Jan zo kenmerkend vosje op de muur achter. Het andere Tunnel Vision-bestuurslid Duane Tomala maakte eveneens een ludiek eerbetoon voor Pennings. Daarnaast bleef het in de vorige editie door Jan zelf getekende vosje op de muur staan als eerbetoon. En zo was Jan Pennings ook dit jaar nog volop aanwezig bij het evenement.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant