Rugbyclub Ducks gaat samen met Buurtsport Boxtel en Sport Approved de rugbysport in Boxtel onder de jeugd promoten.
Rugbyclub Ducks gaat samen met Buurtsport Boxtel en Sport Approved de rugbysport in Boxtel onder de jeugd promoten. Foto: eigen collectie

Rugbyclub werft jeugd met toernooi en gymlessen

Sport

Rugbyclub Ducks gaat de samenwerking aan met Buurtsport Boxtel en Sport Approved om de rugbysport in Boxtel onder de jeugd te promoten. Vorige week werd hiervoor in de kantine de handtekening gezet.

Op de eerste plaats zetten de drie organisaties een jaarlijks terugkerend schoolrugbytoernooi op touw. De eerste editie vindt plaats op woensdag 15 mei. Björn van Beek namens Ducks: ,,We zorgen voor flyers en informatie voor de scholen, zodat kinderen zich tijdig aan kunnen melden.”

De vereniging geeft met Sport Approved, helemaal thuis in rugbyclinics, in de eerste en tweede week van april alle gymlessen van groep drie tot en met acht in Boxtel. Van Beek: ,,Daarnaast voorziet de club alle gymzalen van materialen en spelvormen. We bieden medewerkers van Buurtsport Boxtel scholing zodat zij door het jaar heen tijdens de gymlessen die zij geven, kinderen af en toe kunnen laten proeven aan rugby.” 

Het project is er een van de lange adem, beseft Van Beek: ,,Op de lange termijn, over tien jaar, is ons doel jaarlijks vijf junioren door te laten stromen naar de senioren. Om dat voor elkaar te krijgen is aanwas nodig. Die komt niet vanzelf, daar doen we moeite voor.” 

Uit de krant