Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen. Foto: Peter de Koning | woonstichting Joost

Gebouw Albinonistraat bereikt hoogste punt

Bouwen en wonen

Op de plek van de voormalige basisschool De Beemden aan de Albinonistraat in Boxtel komt een nieuw woongebouw van drie woonlagen met 27 appartementen. De bouw is in volle gang. Woensdag 17 april vierde woonstichting Joost het hoogste punt, waarbij de bouwploeg in het zonnetje werd gezet. De vlag werd gehesen en de medewerkers kregen een ‘Frietje van Joost’. Voorafgaand was er een formeel moment met Wethouder Wim van der Zanden van gemeente Boxtel, directeur Carl Dolmans van Hendriks Coppelmans en onze projectontwikkelaar Frank de Bruijn.

Projectleider De Bruijn vertelde over de lange historie van het plan: “Al in 2015 hadden we hierover het eerste contact met de gemeente. Het eerste plan dat er uiteindelijk lag, was financieel niet haalbaar. Het tweede plan voor een gebouw van vier bouwlagen stuitte op weerstand van de omgeving en dus werd het gewijzigd naar drie bouwlagen en 27 appartementen. Hierop kregen we gelukkig wel positieve reacties. Voorjaar 2023 werd het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld. En inmiddels waren we toen ook gestart met de sloop van het oude schoolgebouw. Omdat er tegen het bestemmingsplan geen bezwaren werden ingediend, konden we de omgevingsvergunning aanvragen en deze werd vrij snel door de gemeente afgegeven. Uiteindelijk konden we in juli 2023 van start met de bouw en vandaag vieren we dan het hoogste punt. We verwachten de appartementen begin september te kunnen opleveren.”

Wethouder Wim van der Zanden zag ook dat de bouw heel hard gaat. “En dat is heel positief. Want nu krijgen we toch weer nieuwe verhuisbewegingen in Boxtel.” Hij was ook positief over de samenwerking met JOOST en met de omgeving. “Fijn dat er korte lijnen zijn. Dat is ook belangrijk. Want daardoor kunnen we snel schakelen.”

Directeur Carl Dolmans van Hendriks Coppelmans was ook blij dat nu al het hoogste punt is bereikt. “Want wat heeft het afgelopen maanden al veel geregend. Vooral toen we nog in de grond zaten. Maar de oplevering is in zicht!”

Het nieuwbouwplan bestaat uit elf appartementen met twee slaapkamers (59,5 m2), tien appartementen met een slaapkamer en extra bergruimte (59,5m2) en zes appartementen met een slaapkamer met extra bergruimte (56 m2). De appartementen krijgen allemaal een balkon of een terras en een bergruimte op de begane grond.

Alle appartementen zijn voorzien van een elektrische warmtepomp op bodembron. Deze kan het verwarmen én koelen. De ramen op de oost-, zuid- en westgevel krijgen zonwering. Op het dak komen sedum beplanting en zonnepanelen. In de gevels worden nestkasten voor geplaatst.

Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.

Uit de krant